Telefoon

Reserveer direct

Ontdek Uiterwaardpark Meinerswijk en nog de rest van de omgeving

Telefoon

Reserveer direct

De omgeving Uiterwaardpark Meinerswijk

De Steenen Camer grenst aan het natuurgebied Meinerswijk. Een mooier startpunt voor een prachtige wandeling in de omgeving van Arnhem is er niet.

Slingerende paadjes brengen je langs de oevers van de Nederrijn. Een geasfalteerd pad loopt recht door Meinerswijk naar het centrum van Arnhem. Maar het leukste is misschien nog wel om off road te gaan.

In Meinerwijk zijn door wilde kuddes grazende paarden en runderen op natuurlijke wijze talloze slingerende paadjes ontstaan. Ze brengen je langs bijzondere vegetatie, kruidenrijke graslanden, stukjes bos, meertjes en oevers. Als je daar geen honger van krijgt.

Wat is er nu leuker dan uw wandeling te beginnen of af te sluiten met een heerlijke pannenkoek. In ons restaurant of op het rustige terras is het goed toeven. Zo laadt u weer even op na een intensieve wandeling.

Toegang

Uiterwaardpark Meinerswijk is vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers op wegen en paden. Onder natte omstandigheden en bij hoge waterstand zijn niet alle paden goed begaanbaar. Een stel laarzen is dan geen overbodige luxe. Honden mogen in verband met de grote grazers niet mee het gebied in. Vissen is niet toegestaan. De grazers zijn vreedzaam, maar worden wel graag met rust gelaten. Zo kan iedereen genieten van dit prachtige stuk natuur.

Grote grazers

In Meinerswijk struint u tussen vreedzame kuddes Galloway-runderen en Konikpaarden. De Galloways zijn hoornloze, zwarte koeien uit Schotland. De konikpaarden, echte oerpaarden, komen uit Polen. Ze leven goed onder natuurlijke omstandigheden en ze houden de voedselrijke rivieroevers op natuurlijke wijze in bedwang. Zonder de grazers zou Meinerswijk al snel overgroeid raken en ontoegankelijk worden.

Padennet

Wandelen in het buitengebied van Arnhem vlakbij ons pannenkoekrestaurant is een avontuur op zich. In Meinerswijk zijn er eigenlijk geen vaste wandelpaden. Het pad ontstaat daar waar wilde koeien en paarden vaak lopen. Soms worden de paden niet gebruikt en verdwijnen ze weer. Een mozaïek van paadjes en een gevarieerd gebied met bos, groepjes struiken, ruigtes en kruidenrijke graslanden staan garant voor een prachtige ‘off road’ wandeltocht.

Vogels

Of je nu vogelaar bent of niet, in uiterwaardpark Meinerswijk ben je op de juiste plek voor het spotten van een grote variëteit aan broedvogels. Sinds 1988 is de vogelbevolking in het park sterk toegenomen. Er zijn in totaal maar liefst 94 broedvogels geteld. Bijzonder is het broeden van de oeverloper in Meinerswijk. Van deze steltloper broeden jaarlijks slechts enkele paren in Nederland. Pannenkoekrestaurant de Steenen Camer is dus een mooie uitvalsbasis om bijzondere vogels te ontdekken. En wie weet hoor je wel de roep van de kwartelkoning. Deze zeldzame vogel is de afgelopen jaren drie keer gehoord.

IJssellinie

Vlakbij ons pannenkoekrestaurant vindt u onderdelen van de IJssellinie. Een interessant stukje geschiedenis van Arnhem. Deze bunkers en het doorlaatwerk met zijn schuiven, zijn in de jaren vijftig aangelegd als onderdeel van de IJssellinie. Om het geval van een aanval vanuit het oosten, kon het westen van Nederland verdedigd worden door een linie van water van 100 kilometer lang en 3 tot 5 kilometer breed. Tijdens een wandeltocht in Meinerswijk ziet u deze bunkers liggen.

Castellum

In Meinerswijk liggen nog oude Romeinse resten. Onder de grond zit het fundament verborgen van een Romeins Castellum. Het Castra Herculis, de legerplaats van Hercules, is een van de 25 forten die tot ca. 400 voor Christus de noordgrens van het Romeinse rijk verdedigden. Het fort is zo’n 2000 jaar oud. Helaas zitten de resten ondergronds en zijn ze niet zichtbaar. Wel is in de boomgaard naast De Steenen Camer een Romeinse tuin aangelegd. Hier vinden regelmatig Romeinse evenementen plaats met leuke en leerzame activiteiten voor volwassenen en kinderen.

"DE COMBINATIE VAN NOSTALGIE MET OUDERWETSE PANNENKOEKEN ZORGEN VOOR EEN FANTASTISCHE MAALTIJD IN EEN SCHITTERENDE AMBIANCE"

Boomgaard De Steenen Camer

Naast ons pannenkoekrestaurant ligt Boomgaard De Steenen Camer. Een adoptie hoogstam boomgaard vol met oude rassen fruitbomen. In de boomgaard tussen de kronkelende takken van de diverse fruitbomen is het heerlijk toeven. Neem eens een boek uit de Boekgaard, het boekenkastje in de boomgaard, voor een rustig leesmoment midden in het groen.

Appelboomgaard-desteenencamer
Gelredome20142

Stadion en evenementencomplex Gelredome

Gaat u naar een concert of een evenement in het Gelredome bij Arnhem? Combineer dit dan met een pannenkoek bij De Steenen Camer. U rijdt vanaf het Gelredome zo de dijk op naar ons pannenkoekrestaurant. Even weg van de drukte en toch heel dichtbij. Zo geniet u met een gezellige groep of met z’n tweeën van een heerlijke pannenkoek in een fijne ambiance.

Dierentuin Burgers Zoo

Een dagje naar de dierentuin in Arnhem sluit u gezellig af met een etentje bij ons pannenkoekrestaurant. Moe en voldaan strijkt u na een dag schildpadden spotten en apen kijken in Burgers Zoo neer op ons rustige terras of aan een tafeltje in ons gezellige restaurant. Terwijl u nog napraat over de haaien die in de Ocean over uw hoofd scheren of de tropische vlinders in de mangrove, geniet u van ouderwets lekkere pannenkoeken in een nostalgische sfeer. Vanuit Burgers Zoo rijdt u via de diverse uitvalswegen zo naar de rustige omgeving van de Steenen Camer aan de Drielsedijk.

leeuw-burgers-zoo